Turcia i-a convocat, luni, pe reprezentanţii la Ankara ai Uniunii Europene, Italiei şi Germaniei, în semn de protest faţă de tentativa Germaniei de a percheziţiona o navă comercială turcă suspectată că transportă arme destinate Libiei, a anunţat Ministerul turc de Externe, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai devreme, Germania a acuzat Turcia că a împiedicat forţe germane aparţinînd unei misiuni militare a UE sp percheziţioneze în totalitate nava, o acţiune despre care Ankara a afirmat că este o încălcare a legislaţiei internaţionale.

Agenţia turcă de presă Anadolu a relatat că fregata germană Hamburg, participantă la Operaţiunea europeană IRINI, a oprit duminică seara, în largul Peloponesului, navă turcă Rosalina-A,  aflată în drum către portul libian Misrata.

Militarii germani au percheziţionat nava toată noaptea de duminică spre luni şi au găsit doar biscuiţi şi vopsea, potrivit Anadolu, care a precizat că nava transporta material umanitar.

Nava turcă şi-a reluat drumul luni dimineaţa, după plecarea militarilor germani, potrivit Anadolu.

Militari înarmaţi au coborât la bordul navei dintr-un elicopter, potrivit unor imagini impresionante difuzate de postul de ştiri NTV, după care au preluat controlul asupra sălii de comandă.

Reuters a scris în schimb, citând armata germană, că Turcia a împiedicat percheziţia.

Militari germani de pe Hamburg au abordat Rosalina-A în timpul nopţii, dar au renunţat la verificări după ce Turcia a protestat pe lângă Irini, potrivit Reuters, care a citat un purtător de cuvânt german.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.