Turcia a cerut permisiunea de a cerceta consulatul Arabiei Saudite din Istanbul după ce jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost dat dispărut săptămâna trecută după ce a intrat în clădirea diplomatică, conform televiziunii NTV, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii turci au declarat că au considerat că Khashoggi a fost ucis în interiorul onsulatului iar preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a informat că urmăreşte cu atenţie cazul.

Un oficial turc a precizat că reprezentantul Arabiei Saudite a fost convocat la Ministerul de Externe pentru a doua oară, duminică. „I s-a transmis că ne aşteptăm la o cooperare totală în investigaţie”, a comunicat ministerul.

Khashoggi a mers la consulatul saudit marţi pentru a obţine documente pentru căsătoria sa. Oficialii saudiţi susţin că el a părăsit clădirea la scurt timp, dar logodnica sa, care îl aştepta afară, a declarat că el nu a mai ieşit din clădire.

Două surse din Turcia au declarat pentru Reuters că autorităţile turce cred că Khashoggi a fost ucis înăuntrul consulatului, lucru pe care îl susţine şi unul dintre consilierii lui Erdogan, Yasin Aktay, un prieten al jurnalistului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.