Turcia a cerut oficial marţi extrădarea clericului de opoziţie Fethullah Gulen, aflat în Statele Unite, pe care Guvernul de la Ankara îl acuză că s-a aflat în spatele tentativei de lovitură de stat din 15 iulie, a anunţat Departamentul american de Stat, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ankara cere insistent Washingtonului extrădarea lui Gulen, un aliat al Turciei în cadrul NATO, în contextul în care autorităţile americane nu se grăbesc să acţioneze în acest dosar.

Autorităţile turce nu formulaseră, însă, o cerere oficială în acest sens.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Statele Unite au cerut Ankarei să ofere dovezi clare ale implicării lui Gulen în tentativa de puci, înainte de a analiza o eventuală extrădare.

O delegaţie oficială americană se află marţi şi miercuri în Turcia pentru a discuta acest dosar.

Fostul imam, în vârstă de 75 de ani, care s-a autoexilat în Statele Unite, respinge ferm orice implicare în tentativa de lovitură de stat din Turcia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.