Trupele separatiste din Nagorno Karabah se retrag din ”anumite sectoare ale frontului”, a anunţat luni, fără să facă alte precizări, ”preşedinţia” acestei republici autoproclamate, angajate într-un conflict armat cu Azerbaidjanul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru a evita speculaţiile, vreau să subliniez că, în anumite sectoare ale frontului, în scop tactic, armata a retras militari, pentru a evita pierderi inutile şi a provoca pagube cât mai mari adversarului”, a anunţat într-un mesaj postat pe Facebook un purtător de cuvânt al ”preşedinţei”, Vahram Poghossian.

El dă asigurări că succesele forţelor separatiste sunt ”tangibile” pe cele două fronturi, de nord şi de sud, şi că ”se apropie ziua” în care armata azeră ”îşi va începe retragerea”.

El nu a făcut nicio precizare cu privire la locurile din care au fost retrase trupe şi nici la amploarea acestor mişcări de trupe.

Însă este pentru prima oară când Nagorno Karabah anunţă că a abandonat poziţii, de la începutul ostilităţilor, la 27 septembrie.

Aceste anunţuri intervin după ce Ministerul azer al Apărării a anunţat într-un comunicat că forţe armene şi-au ”abandonat poziţiile militare” în districtul Hadrut.

Separatiştii, susţinuţi de Armenia, au dezminţit până în prezent toate cuceririrle militare anunţate de către Azerbaidjan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.