Preşedintele american Donald Trump intenţionează să plaseze mişcarea islamistă Fraţii Musulmani pe lista neagră americană a "organizaţiilor teroriste", a anunţat Casa Albă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Considerată drept «teroristă» în Egipt, mişcarea islamistă a contribuit la destituirea preşedintelui Mohamed Morsi în 2013.

"Preşedintele a discutat cu echipa sa de securitate naţională şi conducătorii din regiune, care şi-au exprimat îngrijorarea şi această desemnare este în curs de examinare", a declarat Sarah Sanders, purtător de cuvând al Casei Albe.

Acest anunţ intervine la trei săptămâni după vizita la Casa Albă a preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi, iar Trump a lăudat atunci "munca foarte bună" a omologului său egiptean.

Plasarea Fraţilor musulmani pe această "listă neagră" ar permite SUA să impună sancţiuni oricărei persoane sau organizaţii care au legătură cu mişcarea islamistă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.