Preşedintele american Donald Trump a apreciat miercuri că un ”mare succes” a avut loc în Siria prin crearea unei ”zone de securitate” şi a anunţat că urmează să se exprime cu privire la acest subiect la Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mare succes la frontiera dintre Turcia şi Siria. Zonă de securitate creată! Armistiţiul a fost respectat, iar luptele s-au încheiat. Kurzii sunt în siguranţă şi au cooperat foarte bine cu noi. Prizonierii din SI (Statul Islamic) sunt în loc sigur”, s-a felicitat el într-un mesaj postat pe Twitter anunţând că urmează să se exprime cu privire la acest subiect la ora locală 11.00 (18.00, ora României).

Turcia a anunţat marţi seara că nu îşi reia ofensiva militară împotriva forţelor kurde în nordul Siriei, pentriu că acestea s-au retras de la frontieră.

Preşedinţii rus Vladimir Putin şi truc Recep Tayyip Erdogan, actori centrali în Războiul din Siria, au încheiat un acord cu privire la o preluare a în comun a controlului celei mai mari părţi a acestei zone.

Ofensiva turcă a început după ce a Trump a anunţat retragerea militară a Statelor Unite din nord-estul Siriei, denunţată de aleşi democraţi şi republicani drept o abandonare a kurzilor, aliaţii Washingtonului şi Occidentului în lupta împotriva SI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.