Donald Trump a anunţat că a recrutat doi avocaţi pentru a-l apăra în procesul în vederea destituirii care urmează să înceapă la 9 februarie în Senat, după ce o echipă de cinci avocaţi l-au abandonat din cauza unor divergenţe în strategia apărării sale, relatează AFP.
Presa americană a anunţat că cinci dintre avocaţii fostului preşedinte american l-au părăsit din cauaza unor dezacorduri cu privire la felul în care să procedeze în apărarea acestuia.
”Foarte respectaţii avocaţi pledanţi” David Schoen şi Bruce L. Castor Jr îi vor conduce echipa de avocaţi, a anunţat într-un comunicat, duminică, Donald trump.
11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
Bruce L. Castor Jr a făcut carieră în dreptl penal, iar David Schoen este specializat în ”procese în drept civil în Alabama şi apărare penală federală la New York, inclusiv a unor gulere albe, şi în alte cazuri complexe”.
Schoen a colaborat cu echipa apărării lui Donald Trump, iar ambii avocaţi ”sunt de părere că destituirea este neconstituţională”, se arată în comunicat.
Donald Trump vrea ca avocaţii săi să continue să pledeze teza unei false fraude masive în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, în care Joe Biden a obţinut o victorie, în loc să se concentreze asupra legalităţii procedurilor care-l vizează pe un preşedinte care nu se mai află în funcţie, potrivit CNN, care precizează că Trump este puţin înclinat să discute prea mult despre acest lucru.
Procesul împotriva lui Donald Trump cu privire la ”incitare la insurecţie”, după ocuparea Capitoliului, la 6 ianuarie, de către susţinători ai fostului preşedinte, urmează să înceapă la 9 februarie.
În contextul în care doar cinci senatori republicani vor să se alăture celor 50 de senatori democraţi, o majoritate de două treimi necesară în vederea unei condamnări - adică votul a 17 senatori republicani - pare că urmează să nu fie atinsă.
Adoptarea unei moţiuni de cenzură - mai puţin dură -, care implică votul a cel puţin zece senatori republicani în vederea unei adoptări, rămâne, în continuare, potrivit unor analişti, o opţiune care poate avea mai mult succes.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...