Cei cinci avocaţi ai echipei apărării fostului preşedinte american Donald Trump în procesul în vederea destituirii l-au părăsit, cu mai puţin de două săptămâni înaintea începerii procesului în Senat, din cauza unor dezacorduri cu privire la strategia apărării, declară surse la curent cu dosarul pentru CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este o evoluţie dramatică în acest al doilea proces în vederea destiturii lui Trump, care s-a confruntat cu dificultăţi în găsirea unor avocaţi dispuşi să-l apere.

Astfel, cu doar câteva zile înainte de începerea procesului, Trump, care se agaţă de falsele sale acuzaţii de fraudare a alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie, a rămas fără reprezentanţi legali.

Butch Bowers şi Deborah Barbier, care urmau să fie principalii săi avocaţi, nu mai fac parte din echipă.

Potrivit unei surse la curent cu dosarul, această decizie de a părăsi echipa a fost reciprocă, în timp ce avocatul principal, Butch Bowers, îşi forma echipa.

Un avocat din North Carolina, Josh Howard, care a intrat recent în echipă, a părăsit-o la rândul său, potrivit altei surse la curent cu dosarul.

Johnny Gasser şi Greg Harris, din South Carolina, nu mai fac parte nici ei din echipă.

Niciun alt avocat nu a anunţat că lucrează la apărarea lui Trump în procesul împotriva acestuia la Senat.

O sursă la curent cu aceste plecări declară pentru CNN că Donald Trump voia ca avocaţii săi să pledeze că au avut loc fraude masive şi că i s-au furat alegerile, în loc să se concentreze asupra legalităţii judecării unui preşedinte după ce şi-a încheiat mandatul. Trump nu a fost receptiv la discuţii despre cum ar trebui să procedeze avocaţii în această privinţă.

Avocaţilor nu li s-a plătit vreun aconto şi nu au semnat vreo scrisoare de intenţie.

CNN scrie că i-a contactat pe avocaţi pentru a comenta situaţia,

”Demersurile democraţilor de a destitui un preşedinte care a plecat din funcţie sunt total neconstituţionale şi foarte rele pentru ţara noastră. În fapt, 45 de senatori s-au pronunţat asupra neconstituţionalităţii prin vot. Am făcut atât de multă treabă, dar nu am luat o decizie finală cu privire la echipa noatră juridică, pe care o vom lua în curând”, declară pentru CNN fostul consilier din campania lui Trump Jason Miller.

Bowers, un avocat respectat din Columbia, în South Carolina, a lucrat la Departamentul Justiţiei în timpul lui George W. Bush.

Barbier, un avocat pledant din South Carolina, a lucrat la mai mute cazuri foarte mediatizate şi a fost procuror federal timp de 15 ani în acest stat, după care şi-a deschis un cabinet de avocatură specializat în drept penal.

Gasser şi Harris sunt foşti procurori federali. Gasser a fost un avocat federal interimar al statului South Carolina la începutul carierei sale. Ambii au lucrat împreună cu Barbier.

Howard a lucrat ca avocat independent asociat în anchetele Whitewater şi Monica Lewinsky în timpul lui Bill Clinton şi a lucrat zece ani la Departamentu Justiţiei la confirmarea judecătorilor Curţii Supreme John Roberts şi Samuel Alito. El a fost preşedinte al Consiliului Alegerilor statului North Carolina, un post din care a plecat la începutul lui 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.