Donald Trump a criticat-o pe şefa democrată în Congresul american Nancy Pelosi din cauză că s-a dus la un coafor, la San Francisco, unde îngrijiri în interior sunt interzise din cauza covid-19, şi pentru că şi-a dat masca jos, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O capcană”, s-a apărat preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, care spune că a urmat regulile coaforului.

Nancy Pelosi este una dintre oile negre ale preşedintelui republican şi a susţinătorilor acestuia. Ea îl atacă virulent, cu regularitate, pe miliardarul newyorkez, din cauza modului în care gestionează pandemia covid-19 în Statele Unite, soldată cu peste 185.000 de morţi, îndemnându-l să asculte de oamenii de ştiinţă şi să încurajeze purtarea măştii de protecţie.

”Bărbaţii adevăraţi poartă mască”, i-a reproşat în iunie puternicul "speaker", în urma tărăgănărilor lui Donald Trump, care a apăraut în public purtând o mască de protecţie în iulie.

Însă o înregistrare video a camerelor de supraveghere o surprinde pe Nancy Pelosi trecând dintr-o cameră în alta, într-un coafor, luni, fără mască. Or îngrijirile rămân interzise în interior, la San Francisco, unde tocmai au fost reautorizate numai afară.

"Nancy Pelosi nebuna o să fie distrusă pentru că a pus să se deschidă un coafor, în timp ce toate celelalte sunt închise şi pentru că nu poartă o mască, în timp ce ea dă lecţii tot timpul tuturor celorlalţi”, a scris pe Twitter preşedintele Statelor Unite, recurgând la unul din epitetele ironice cu care o ”alintă”.

Gestionara salonului, care spune că luptă de şase luni pentru a obţine autorizaţia de a redeschide, a declarat pentru Fox News că unul dintre stiliştii săi a deschis salonul în mod special pentru Pelosi.

”Ea crede că poate continua să-şivadă de treabă, în timp ce nimeni altcineva nu poate să intre (în salon), iar eu nu pot munci”, a denunţat Erica Kious.

”Îmi asum responsabilitatea faptului că am avut încredere în ceea ce mi-a spus coaforul din cartierul în care m-am dus de multe ori de-a lungul anilor”, a declarat democrata în faţa jurnaliştilor.

”Se dovedeşte că a fost de fapt o capcană. Îmi asum responsabilitatea că am căzut într-o capcană”, a adăugat ea.

”Acest salon i-a propus speakerului să vină luni şi i-a spus că  esteautorizat de oraş să aibă câte un singur client, pe rând. Speakerul a respectat regulile aşa cum i-au fost prezentate de către acest local”, a declarat pentru AFP adjunctului şefului său de cabinet, Drew Hammill.

”Speakerul poartă întotdeauna mască şi respectă consemnele locale cu privire la covid(-19)”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.