Preşedintele american Donald Trump a refuzat într-un interviu acordat Fox News să spună dacă va ccepta rezultatul viitoarelor alegeri prezidenţiale americane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump şi-a reitarat îngrijorarea faţă de eventuale fraude, favorizate în opinia sa de votul prin corespondenţă.

”Nu, va trebui să văd”, a declarat el în acest interviu, duminică, repetându-şi poziţia foarte controversată pe care a adpotat-o înaintea scrutinului din 2016, în care a obţinut o victorie.

”Nu voi spune simplu «da»”. Nu voi spune simplu «nu»”, a declarat locatarul Casei Albe.

Candiaitul dreptei americane a respins din nou, cu un gest, în acelaşi interviu, ultimele sondaje care-l prezintă într-o dificultate tot mai mare faţă de rivalul său democrat Joe Biden.

”Mai întâi şi mai înainte de toate, eu nu sunt pe cale să pierd, pentru că sunt sondaje false”, a dat asigurări miliardarul, întrebat de jurnalistul Chris Wallace despre un sondaj de opinie potrivit căruia Biden îl devansează cu opt punct procentuale - cu 49% la 41%.

”Biden este incapabil să înşire două propozţii una după alta”, a atacat locatarul Casei Albe care, îndemnat să spună dacă îşi consideră adversarul ”senil”, nu a mers până acolo.

”Nu vreau să spun asta. Aş spune că nu este competent să fie preşedinte. Pentru a fi preşedinte trebuie săai mintea ageră, solidă şi alte lucruri. El nici măcar nu  iese din subsolul său”, a criticat Trump, referindu-se la faptul că Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, îşi petrece mare parte a timpului închis în reşdinţa sa, în statul Delaware, fără să dea un impuls mediatic campanie sale la fotoliul de la Casa Albă.

Donald Trump a refuzat de asemenea să acorde vreun credit unei concluzii a unui sondaj Fox News care arată că alegătorii îl consideră mai puţin ”competent” decât pe Joe Biden.

El vrea ca această chestiune să fie tranşată printr-un test privind coeficientul de inteligenţă (IQ) al ambilor candidaţi septuagenari.

”Să facem un test. Să facem un test acum. Să na aşezăm, Joe şi cu mine, şi să dăm un test”, a tunat liderul republican, care candidează la 3 noiembrie împotriva fostului vicepreşedinte al lui Barack Obama.

Alt sondaj, publicat duminică, realizat de postul ABC News şi ziarul The Washington Post (WP) arată un avans în intenţiile de vot al lui Biden asupra lui Trump cu mult mai mare - de 55% la 40%.

Donald Trump continuă să plătească scump modul - considerat prost - în care a gestionat criza covid-19 în Statele Unite.

Nivelul aprobării politicii sale generale s-a prăbuşit de la 57% la 39%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.