Donald Trump a înregistrat un mesaj de susţinere a opozanţilor avortului care au defilat vineri la Washington cu ocazia celui de-al 46-lea ”Marş pentru viaţă”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În calitate de preşedinte, voi apăra întotdeauna, primul, dreptul Declaraţiei noastre de Independenţă - dreptul la viaţă”, a declarat preşedintele, în opinia căruia acesta se aplică, de asemenea, ”copiilor care urmează să se nască”.

Vicepreşedintele Mike Pence a urcat pe scena adunării, unde a prezentat înregistrarea video filmată în Biroul Oval de către cel pe care l-a catalogat drept preşedintele ”cel mai pro-viaţă” din istoria Statelor Unite.

Înainte să se lanseze în politică, magnatul în domeniul imobiliar se declara în favoarea dreptului la avort, recunoscut în 1973 de către Curtea Supremă.

În campania din 2016, Donald Trump a promis să-i numească pe judecătorii Neil Gorsuch şi Brett Kavanaugh la Curtea Supremă pentru ca cea mai înaltă jurisdicţie americană să fie dominată de conservatori şi să revină asupra acestei hotărâri din 1973.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.