Fostul preşedinte american Donald Trump a discutat miercuri seara la telefon cu preşedintele ales argentinian Javier Milei, pe care l-a sunat să-l anunţe că urmează să-l viziteze în Argentina, anunţă joi secretariatul argentinianului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Trump - care i-a transmis deja un mesaj video în care l-a felicitat călduros - l-a sunat miercuri seara pentru a-l felicita şi ai spune că ”victoria sa la mare distanţă a avut un mare impact la nivel internaţional”, anunţă pe X secretariatul preşedintelui ales argentinian.

”Fostul preşedinte Trump a anunţat că vine la Buenos Aires pentru a-l întâlni”, anunţă secretariatul lui Milei, fără să precizeze data acestei vizite.

Economistul Javier Milei - care are poziţii controversate cu privire la modificările climatice şi împotriva avortului - este comparat uneori cu Donald Trump din cauza poziţiilor lor ”antisistem” revendicate, ultraliberale şi un un stil agresiv şi insultător.

”LUPTA ÎMPOTRIVA SOCIALISMULUI”

Javier Milei şi-a exprimat în trecut admiraţia faţă de fostul locatar al Casei Albe (2017-2021), în privinţa ”luptei împotriva socialismului”, în pofida faptului că îl evocă rar.

Duminică, Donald Trump a fost unul dintre foştii lideri care l-a salutat extrem de călduros pe Javier Milei pentru victoria în alegeri.

”Sunt foarte mândru de tine. Îţi vei transforma ţara şi vei face Argentina din nou o ţară mare”, a scris Donald Trump pe reţeaua sa de socializare, Truth Social, după care i-a transmis un mesaj video lui Javier Milei.

Javier Milei urmează să efectueze o vizită în Statele Unite în zille următoare, scrie presa argentiniană.

Este vorba despre o vizită-fulger privată la New York.

O deputată, economista Diana Mondino, în vârstă de 65 de ani, prezentată drept viitoarea şefă a diplomaţiei argentiniene, a anun ţat că preşedintele ales va efectua ”cât mai rapid posibil” o vizită în Statele Unite.

Ea a anunţat joi că nu deţine alte informaţii în acest stadiu.

Javier Milei a anunţat luni că urmează să efectueze o călătorie ”în zilele următoare” în Statele Unite - la Miami şi New York -, iar apoi în Israel, cîlătorii cu titlu privat, înainte să fie învestit preşedinte al Argentinei la 10 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.