Fostul preşedinte american Donald Trump a ”jucat cartea victimei”, potrivit revistei RollingStone, la un miting, în oraşul Erie, în Pennsylvania, unde l-a atacat pe şeful statului american, Joe Biden, pe care l-a catalogat drept ”necinstit”, ”cel mai corupt preşedinte din istoria americană” şi un ”fiu de lele prost”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îl avem un unul (Joe Biden) care nu e la vârful fomei sale. N-a fost niciodată. Avem un om care e un fiu de lele prost (stupid son of a bittch)”, a declarat el, citat de RollingStone şi potrivit unei înregistrări video postată de tabloidul britanic DailyMail.

Favoritul republican la învestirea republicană în vederea alegerilor prezidenţiale din 2024, în vârstă de 77 de ani, a inculpat la începutul lui iunie.

El este acuzat de faptul că a pus în pericol securitatea Statelor Unite prin păstrarea unor documente clasificate după ce a plecat de la Casa Albă - inclusiv planuri planuri militare şi informaţii despre armament nuclear -, la reşedinţa sa Mar-a-Lago, în Florida, în loc să le predea Arhivelor Naţionale, aşa cum este obligat de lege.

Miliardarul a fosy inculpat şi în legătură cu plăţi suspecte către o fostă actriţă porno, Stormy Daniels, şi ar putea să fie inculpat în ancheta procurorului special Jack Smith cu privire la încercări de a-şi răsturna înfrângerea în alegerile din 2020.

O femeie procuror din Georgia urmează să anunţe până în septembrie rezultatul unei anchete cu privire la presiuni pe care-l acuză că le-a exercitat cu scopul de a modifica rezultatul alegerilor din 2020 în acest stat din sudul Americii.

Donald Trump, în pofida acestor inculpări şi probleme judiciare, rămâne pentru moment favoritul republicanilor în cursa la fotoliul de la Casa Albă.

El îi devansează cu mult, în sondajem pe principalii săi rivali, guvernatorul Floridei Ron DeSantis şi pe fostul său vicepreşedinte Mike Pence.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.