Preşedintele american Donald Trump l-a informat marţi pe regele Abdallah al II-lea al Iordaniei despre intenţia sa de a transfera la Tel Aviv Ambasada Statelor Unite în Israel, a anunţat palatul regal, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Palatul a precizat într-un comunicat că Trump l-a sunat pe suveranul iordanian, a cărui ţară este gardianul locurilor sfinte musulmane la Ierusalim, şi l-a informat cu privire la ”intenţia (sa) de a merge înainte în proiectul său de a transfera amabsada americană”.

În cursul conversaţiei, regele l-a avertizat pe preşedinte cu privire la ”consecinţele dezastruoase ale unui asemenea demers în afara unei reglementări globale care să permită înfiinţarea unui stat palestinian independent cu Ierusalimul de Est drept capitală”.

Potrivit autorităţii palestiniene, Trump a purtat aceeaşi discuţie cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, iar acesta l-a prevenit şi el pe preşedintele american cu privire la pericolul pe care-l reprezintă această decizie la adresa procesului de pace israeliano-palestinian.

În cadrul unei reuniuni a delegaţilor ţărilor membre ale Ligii Arabe, la Cairo, secretarul general al organizaţiei, Ahmed Aboul Gheit a declarat marţi că o asemenea decizie americană ar reprezenta o ”ameninţare (la adresa) stabilităţii regionale” şi ”ar pune capăt rolului Statelor Unite ca maediator de încredere între palestinieni şi israelieni”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.