Preşedintele american Donald Trump a alimentat speculaţii cu privire la faptul că secretarul său al Apărării James Mattis ar putea să-i prăsească administraţia, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locatarul Casei Albe a apreciat că Mattis este ”un băiat bun”, dar că este ”un fel de democrat, dacă vrei să ştii adevărul”, într-un interviu acordat emisiunii CBS  "60 Minutes”.

Mattis ar putea să plece, a declarat Trump, dar a adăugat că ”la un moment dat toată lumea pleacă. Toată lumea. Lumea pleacă. Ăsta e Washingtonul”.

”Sunt pe cale să schimb lucruri. Şi am dreptul s-o fac. Am oameni în aşteptare, acum, care vor fi fenomenali”, a declarat Trump.

Expermientatul jurnalist Bob Woodward îl citează pe Mattis, într-o carte apărută luna trecută, spunând că Trump are nivelul de înţelegere al unui elev de-”a cincea sau a şasea”.

Secretarul a dezminţit că a făcut această declaraţie, iar şeful statului a respins că ar fi haos la Casa Albă, aşa cum scrie în carte.

Administraţia Trump înregistrează o rată ridicată de schimbare a cadrelor.

Ultima dintr-o lungă serie, ambasadoarea amricană la ONU Nikki Haley a anunţat că pleacă din post la sfârşitul acestui an.

La sfârşitul lui august, Trump a anunţat plecarea în această toamnă a avocatului Casei Albe Donald McGahn, iar şeful Agenţiei americane de mediu EPA Scott Pruitt a demisionat în iulie după o serie de scandaluri.

Plecarea cea mai marcantă din administraţia Trump este probabil a lui Rex Tillerson din postul de secretar de Stat, în martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.