Fostul preşedinte al Statelor Unite Donald Trump i-a dat în judecată pe Hillary Clinton şi pe lideri ai Partidului Democrat, pe care-i acuză că i-a acuzat în mod greşit de complicitate cu Rusia înaintea alegerilor prezidenţiale dn 2016, şi cere despăgubiri în valoare de 72 de milioane de dolari, denunţând ”orchestrarea unui plan de negândit” împotriva sa, relatează AFP:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din 2016, Hillary Clinton şi colabotratorii săi au orchestrat un plan de negândit, un plan şocant care constituie un afront la adresa democraţiei acestei ţări”, se arată în această plângere, depusă în Florida.

”Acţionând împreună, acuzaţii au conspirat cu rea voinţă să construiască o versiune potrivit căreia opozantul republcan Donald Trump era complice cu o ţară străină ostilă”, se arată în document.

”Acţiunile desfăşurate în cadrul planului lor - falsificare de probe, înşelarea forţelor de ordine şi folosirea accesului la surse de date foarte sensibile - sunt atât de scandaloase, subversive şi incendiare, încât fac să pălească chiar şi evenimentele de la Watergate, prin comparaţie”, se arată în această plângere, care trimite la scandalul care a condus la demisia preşedintelui american Richard Nixon în 1974.

În afară de Hillary Clinton, între acuzaţi se află John Podesta, fostul său director de campanie, şi James Comey, un fost director al Biroului Federal de Investigaţii (FBI).

Pe listă se află şi fostul spion britanic Christopher Steele, care a întpcmit, înante de alegeri, un dosar cu informaţii compromiţătoare despre Donald Trump.

Miliardarul republican a acuzat în mai multe rânduri că dosarul Steele este ”fals”, iar cotidianul The New York Times (NYT) a stabilit că nu exista vreo probă care să coroboreze multe dintre elementele acestuia.

Un analist rus, care a fost una dintre sursele lui Christopher Steele, a fost inculpat cu privire la mărturie falsă în Statele Unite.

El este acuzat de faptul că i-a minţit pe anchetatori federali care lucrau în dosar.

Donald Trump cere despăgubiri în valoare de 72 de milioane de dolari.

Procurorul special Robert Mueller a anchetat cu privire la un eventual amestec rus în campania electroală prezidenţială americană din 2016 şi a dezvăluit mai multe întâlniri între ruşi şi consilieri ai candidatului republican de atnci.

Însă el a precizat că nu a adunat probe ale unui complot între Moscova şi echipa de campanie a lui Trump.

Un raport publicat de către o comisie din Senat a dezvăluit, de asemenea, numeroase contacte între echipa lui Trump şi oficiali ruşi, însă nu merge până la confirmarea existenţei unui complot.

Potrivit acestu dosar, Paul Manafort, unul dintre directorii de campanie ai lui Trump, a împărtăşit informaţii confidenţiale cu un bărbat identificat ca agent al serviciilor secrete ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.