Fostul preşedinte american Donald Trump s-a declarat ”foarte onorat” de susţinerea guvernatorului Floridei Ron DeSantis, care s-a retras după şapte luni de campanie în alegerile primare republicane şi a anunţat că-l susţine pe miliardar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Abia aştept să lucrez cu el pentru a-l bate pe Joe Biden, care este cel mai rău preşedinte din istoria ţării noastre”, a declarat miliardarul la Fox News.

Retragerea lui Ron DeSantis din cursă face din fosta guvernatoare a statului North Carolina Nikki Haley ultimul obstacol în calea învestirii lui Donald Trump în vederea alegerilor prezidenţiale americane de către Partidul Republican.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ron DeSantis, în vârstă de 45 de ani, care are poziţii la fel de dure cu privire la imigraţie şi avort, s-a clasat al doilea în alegerile primare republicane din Iowa, lunea trecută, cu 21%, cu mult în urma fostului preşedinte (51%).

”Nu le pot cere voluntarilor noştri să dea timp şi bani dacă nu avem un drum clar către victorie”, a justificat el într-o înregistrare video în faţa unor steaguri americane.

”Am avut dezacorduri cu Donald Trump, asupra pandemiei” covid-19, însă ”Trump este mai bun ca (preşedintele) actual în exerciţiu Joe Biden, asta e clar”, a declarat el.

Fostul preşedinte american l-a umilit cu regularitate, în ultimele luni, pe guvernatorul Floridei, căruia i-a dat porecle nu tcmai glorioase.

Considerat o stea în ascensiune a Partidului Republican în 2023, guvernatorul Floridei a pierdut puţin câte puţin dinamica care l-a impulsionat.

Lipsa de charismă a acestui bărbat care zâmbeşte rar a fost criticată în campanie.

Fostul locatar al Casei Albe obişnuia să-i spună guvernatorului ”Ron DeSanctimonious”.

”Retrag definitiv acest nume”, a anunţat el în faţa unor susţinători în New Hampshire, unde au loc alegeri primare republicane marţi.

Însă nu a spus dacă renunţă altă invesctivă - ”Meatball Ron”.

”Am să vă spun că nu e uşor. Ei cred că e uşor să faci campanie. Nu este”, a declarat el.

Nikki Haley a devenit astfel ţinta atacurilor miliardarului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.