Donlad Trump s-a felicitat pe Twitter şi şi-a atribuit meritele anunţului de luni al societăţii americane în domeniul biotehnologiei Moderna cu privire la eficacitatea de 94,5% a vaccinului său candidat împotriva covid-19, aflat în prezent în faza 3 a testelor clinice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alt vaccin tocmai a fost anunţat. De această dată de către Moderna, cu 95% eficacitate. Fie ca toţi marii «istorici» s-şi amintească de faptul că aceste mari descoperiri, care vor pune capăt coronavirusului, au fost toate realizate în timpul mandatului meu”, a scrispe Twitter preşedintele american în exerciţiu.

El a fost felicitat, pe o reţea de socializare, de către fiica sa Ivanka Trump şi secretarul Sănătăţii şi Serviciilor Sociale Alex Azar, care scot în faţă eficienţa Operaţiunii Warp Speed a lui Donald Trump în vederea asigurării vaccinării populaţiei americane.

Potrivit cotidianului The Washington Post (WP), Moderna a primit în aprilie 483 de milioane de dolari de la Departamentul Sănătăţii şi Serviciilor Sociale, în cadrul programului Warp Speed.

Donald Trump - aproape total absent de la orice eveniment public după alegerile prezidenţaile, al căror rezultat continuă să-l conteste - a ieşit din umbră vineri şi a luat cuvântul, pentru prima oară de la anunţarea înfrângerii sale de către Joe Biden.

El a promis ca distribuirea primelor doze ale uni vaccin persoanelor cu risc este ”o chestiune de săptămâni”, potrivit AFP.

Preşedintele american în exerciţiu - care foloseşte aceste anunţuri pentru a-şi lăuda bilanţul la conducerea Statelor Unite - s-a felicitat şi săptămâna trecută cu privire la crearea unui vaccin eficient 90% al laboratoarelor american Pfizer şi german BioNtech.

Pfizer a deminţit atunci, imediat, orice implicare financiară a Guvernului Trump în descoperirea sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.