Donald Trump dă asigurări că s-a deschis o anchetă cu privire la un presupus complot implicând ”criminali” care ar fi luat un avion cu scopul de a perturba Convenţia Naţională Republicană (RNC), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump nu a prezentat nicio probă pentru a-şi susţine afirmaţiile şi a oferit doar puţine informaţii despre acest incident, care pare să fie ecoul unor zvonuri care au circulat în iunie pe reţele de socializare.

Locatarul Casei Albe a formulat pentru prima oară acuzaţii în legătură cu acest subiect într-un interviu acordat Fox News şi difuzat luni seara.

”Vă voi da detalii mai târziu. O anchetă este în curs în momentul în care văvrbesc”, a declaart el la postul său favorit conservator, adăugând că nu este vorba despre o teorie a conspiraţiei.

Aceste acuzaţii ale lui Trump sunt aproape identice cu un zvon care a devenit viral pe Facebook în urmă cu trei luni.

Un mesaj postat la 1 iunie pe Facebook anunţa atunci că aproximativ 12 bărbaţi în negru s-au îmbarcat într-un avion care asigura o legătură de la Boise, în Idaho, la Seattle, în statul Washington.

”Pregătiţi-vă de atacuri în centrul oraşului şi în zone rezidenţiale”, avertiza acest mesaj, în care se arăta că unul dintre pasageri avea tatuat pe braţ "Antifa America", numele unor mişcări antifasciste luate cu regularitate drept ţintă de către şeful statului american.

Donald Trump le-a spus marţi unor jurnalişti că i-au fost transmise informaţii de către un martor direct, pe a cărui identitate a refuzat să o dezvăluie.

Miliardarul newyorkez, care şi-a plasat în centrul campaniei în vederea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie ”legea şi ordinea”, cu speranţa de a fi reales în al doilea mandat la Casa Albă, a declarat că martorul său i-a spus despre un avion ”complet umplut cu criminali care purtau uniforme negre”.

”Erau şapte persoane în avion ca această persoană, iar apoi mulţi oameni erau în avion pentru a face pagube mari”, a adăugat preşedintele american.

Nici Autoritatea americană a Aviaţiei Civile (Federal Aviation Administration, FAA) şi nici Departamentul Securităţii Interne nu au dorti să comenteze pentru Reuters.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.