Donald Trump a scris pe Twiiter după emisiunea "Saturday Night Live", în care NBC a imaginat o lume în care el nu ar fi fost ales niciodată preşedinte al SUA, sugerând că subiectele menţionate în show "ar trebui aprobate de instanţe", acestea fiind cele mai recente ameninţări ale sale de a întreprinde acţiuni în justiţie împotriva mass media.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Totul nu este altceva decât acoperirea neloială a subiectelor şi reclamă pentru democraţi. Ar trebui aprobate în instanţe, nu poate fi legal? Doar defăimări!", a scris Trump pe Twitter. El îi numeşte pe democraţi şi NBC "maşinării de propagandă".

Ultima emisiune "Saturday Night Live" din acest an a imaginat "It’s a Wonderful Life", în care îngerul Clarence îi arată lui Trump (Alec Baldwin) cum ar arăta lumea dacă el nu ar fi fost ales preşedinte. Printre alte lucruri, Melania a divorţat de soţul ei iar Robert Mueller (Robert De Niro) spune că nu a fost nevoit să lanseze niciodată o anchetă despre "un idiot care a trădat". 

Atacurile lui Trump la adresa mass-media, fie că sunt ştiri sau divertisment, au venit uneori cu ameninţări legale. Avocatul său a trimis ameninţări legale editorilor cărţilor lui Michael Wolff şi Omarosa Manigault Newman, dar nu a continuat cu acţiuni judiciare. 

Trump a sugerat anterior Comisiei Federale de Comunicaţii (FCC) că ar trebui să verifice licenţa postului NBC, odată în septembrie şi altădată în octombrie 2017. Dar agenţia nu emite licenţe de difuzare reţelelor, ci doar canalelor individuale. Preşedintele FCC Ajit Pai a mai precizat că nu au autoritatea de a revoca licenţe pe baza "unui anumit conţinut de buletin de ştiri". 

Trump a mai criticat în trecut emisiunea de satiră. În septembrie, el a scris: "Ca mulţi, nu urmăresc Saturday Night Live (chiar dacă l-am găzduit în trecut) - nu mai este amuzant, nu mai are talente sau farmec. Este doar o reclamă politică pentru democraţi". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.