Preşedintele republican în exerciţiu Donald Trump condamnă demersurile Partidului Democrat de a-l inculpa în vederea unei destituiri, a doua oară în mandatul său, acuzându-l de ”incitare la violenţa” de la Capitoliu, miercuri, drept ”o continuare a celei mai mari vânătoare de vrăjitoare din istorica politică” americană, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a făcut aceste declaraţii la plecarea de la Casa Albă într-o vizită în Texas, la inaugurarea unei porţiuni a zidului împotriva imigranţilor, la frontiera cu mexicul.

”Nu vrem violenţe”, a subliniat Trump în primele sale declaraţii de la sfârşitul săptămânii trecute.

El nu-şi asumă violenţele de la Capitoliu, soldate cu cinci morţi, şi consideră că discursul său adresat susţinătorilor săi sunt ”întru totul adecvate”, potrivit agenţiei americane de presă The Associated Press.

El consideră totodată că inculparea sa în vederea unei destituiri ”provoacă o furie nemaipimenită”.

TRUMP NU-L POATE DEMITE PE PENCE

Zvonuri circulă online cu privire la o ”înlocuire” în funcţie a vicepreşedintelui american Mike Pence de către miliardarul newyorkez.

Aceste zvonuri circulă după ce Pence a refuzat miercuri să nu certifice rezultatul alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie şi victoria lui Joe Biden.

Susţinătorii lui Trump cer în mod zgomotos plecarea lui Pence.

Însă preşedintele Statelor Unite nu are puterea să-l demită pe vicepreşedinte, deoarece sunt aleşi pe acelaşi ”ticket”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.