Preşedintele Donald Trump condamnă atentatele din duminica Floriilor din Egipt contra unor biserici, revendicate de Statul Islamic, declarându-se ”întristat să audă despre atacul terorist” împotriva unui aliat al Statelor Unite, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului american afirmă, într-un mesaj postat duminică pe Twitter, că are ”mare încredere” în faptul că omologul său egiptean Abdel-Fattah el-Sisi ”va gestiona situaţia adecvat”.

Atentatele din ziua Floriilor împotriva unor biserici creştine copte din oraşul Tanta din Delta Nilului şi din Alexandria au fost comise la mai puţin de o săptămână după ce Trump l-a primit pe el-Sisi la Casa Albă.

Cei doi lideri şi-au reafirmat angajamentul de a coopera în lupta împotriva unor grupări radicale precum Statul Islamic.

Televiziuni egiptene au difuzat imagini surprinse de camere de supraveghere potrivit cărora unul dintre atacuri a fost comis de un kamikaze.

În cele două înregistrări apare un bărbat cu un pulover albastru pe umeri care se apropie de intrarea principală în Catedrala Sf. Marcu din Alexandria, după care este întors din drum şi trimis către un detector de metale din apropiere.

Bărbatul trece apoi de o femeie poliţist care vorbeşte cu altă femeie şi intră în porta de detectare de metale, după care are loc o explozie.

Turcia a condamnat, de asemenea, atentatele de la bisericile din Egipt.

Un purtător de cuvânt al preşedinţiei, Ibrahim Kalin, a transmis condoleanţe într-un mesaj postat pe Twitter.

”Condamnăm cu putere atentatele teroriste odioase asupra bisericilor din Egipt din Duminica Floriilor”, scrie el în acest mesaj.

Mehmet Gormez, însărcinat cu Afacerile Religioase, i-a ”blestemat” pe atacatori, pe care-i consideră problema întregii umanităţi.

”Imunitatea unui lăcaş de cult, indiferent de religia căreia-i aparţine, nu poate fi încălcată, iar uciderea însetată de sânge a unor credincioşi nevinovaţi nu poate fi uitată”, a declarat Gormez, citat într-un comunicat oficial.

Ministerul turc de Externe a denunţat, de asemenea, într-un comunicat, atacul din Tanta. ”Transmitem condoleanţe familiilor îndoliate şi întregului popor al Egiptului”, se arată în acest comunicat, publicat înainte de atacul de la Alexandria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.