Fostul preşedinte american Donald Trump a cerut joi, într-o audiere, o abandonare a procedurilor în care este vizat în Georgia, în care este acuzat de faptul că a încercat să răstoarne rezultatul alegerilor din 2020, acuzând-o pe Fani Willis, procurorul cazului, că se face vinovată de abateri profesionale legate de o relaţie intimă, şi anume de faptul că a profitat de ”vacanţe de lux” din banii pe care i-a plătit anchetatorului pe care l-a angajat împotriva sa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul Scott McAfee urma să decidă dacă relaţia lui Fani Willis cu un anchetator cu experianţă pe care l-a recrutat, Nathan Wade, este sau nu un conflict de interese.

Trump şi ceilalţi acuzaţi în dosar, inculpaţi în acest stat din Sud de acţiuni ilegale vizând răsturnarea rezultatului alegerilor don 2020, îi acuză pe Willis şi Wade de faptul că au întreţinut o ”relaţie personală intimă nepotrivită”!.

În argumente depuse la tribunal, ei susţin că suma de 650.000 de dolari plătiţi lui Wade în schimbul muncii sale i-au permis lui Willis ”vacanţe de lux”, şi anume o crozieră în Caraibe.

CERERE ”NEFONDATĂ”

Procurorul însărcinat cu instruirea dodarului a recunoscut o relaţie amoroasă cu juristul pe care l-a angajat, însă a negat că a comis vreo abatere profesională.

Cererea lui Trump este asttfel ”nefondată”, respinge într-un document judiciar Fani Willis şi dă asigurări că nu avea nicio relaţie intimă cu Nathan Wade la momentul la care l-a recrutat, în noiembrie 2021.

Nathan Wade declară, într-un document judiciar, că a început această relaţie cu Fani Willis în 2022 şi subliniază că nu a ”obţinut niciun fond sau câştig financiar personal de pe urma atribuţiilor sale în calitate de procuror special”.

Donald Trump, favorit în alegerile primare republicane în vederea alegerilor prezidenţiale de la 5 noiembrie, a pledat nevinovat în dosarul din Georgia.

Judecătorul Scott McAfee a stabilit două zile de dezbateri la tribunal, în care Fani Willis şi Nathan Wade ar putea să fie chemaţi să depună mărturie.

De la sfârşitul mandatului său, în 2021, Donald Trump este vizat în mai multe procese.

În altă procedură judiciară, cu privire la o presupusă cumpărare a tăcerii unui star porno, Stotmy Saniels, fostul şef de stat s-a prezentat la un tribunal în New York, unde judecătoarea l-a anunţat că urmează să fie judecat penal începând de la 25 martie - o premieră în istoria Americii în cazul unui fost preşedinte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.