Preşedintele american Donald Trump a catalogat drept ”animale” anumiţi imigranţi ilegali, la o masă rotundă pe tema oraşelor-sanctuar şi gangurilor, cărora le-a denunţat cruzimea, mai ales a grupării MS-13, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Expulzăm oameni din ţară (...), nici nu aţi crede cât de răi sunt”, a declarat el miercuri, în cadrul unei discuţii pe tema municipalităţilor din California care refuză să coopereze cu serviciile imigraţiei din cadrul Guvernului federal.

”Aceştia nu sunt oameni, sunt animale”, a subliniat şeful statului american.

”Îi expulzăm din această ţară într-un ritm nemaivăzut până acum”, a insistat locatarul Casei Albe.

”Legea californiană le asigură un refugiu anumitor infractori dintre cei mai vicioşi şi mai violenţi din lume, precum membrii gangului MS-13”, a tunat el, deplângând ”bărbaţi, femei şi copii nevinovaţi” care se află ”la mila unor criminali sadici”.

Declaraţiile sale au provocat reacţii dure din partea unor aleşi democraţi.

”Imigranţii sunt fiinţe umane. Nu animale, nu criminali, nu traficanţi de droguri, nu violatori. Ei sunt fiinţe umane”, a subliniat Jared Polis, un ales din Colorado.

Reluând unul dintre argumentele sale favorite, preşedintele american a mai apreciat că afluxul imigranţilor ilegali are drept cauză faptul că Statele Unite dispun ”de legile cu privire la imigraţie cele mai stupide din lume”.

California, cel mai populat stat din ţară şi un bastion democrat, este angajat într-un conflict judiciar şi politic cu administraţia Trump în domeniul imigraţiei.

Administraţia federală a dat în judecată "Golden State", cu scopul de a-l obliga să pună capăt politicii sale a ”sanctuarelor”, în contextul în care California a lansat de asemenea numeroase proceduri judiciare contra Guvernului american.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.