Donald Trump - inculpat penal la New York - a anunţat că urmează să se exprime de la reşedinţa sa Mar-a-Lago, în Florida marţi - ziua în care urmează să se înfăţişeze în faţa justiţiei la Manhattan - şi să se pregăteşte de ”bătălie”, potrivit avocaţilor săi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul preşedinte american ”va susţine un discurs la Mar-a-Lago, la Palm Beach”, marţi, la ora locală 20.15 (miercuri, 3.15, ora României), au anunţat duminică avocaţii săi într-un comunicat.

Fostul şef de stat republican, în vârstă de 76 de ani, a fost inculpat - un fapt fără precedent - într-un dosar legat de plata sumei de 130.000 de dolari către vedeta porno Stormy Daniels, în 2016.

Capetele de inculpare urmează să fie prezentate în mod public marţi.

Miliardarul denunţă o inculpare ”falsă şi ruşinoasă” care face parte, în opinia sa, dintr-o ”vânătoare de vrăjitoare”.

Duminică, avocaţii săi au continuat o ofensivă de presă şi au dat asigurări că au încredere că dosarul va fi respins de către un judecător, pentru că este ”slab”.

”Acest caz nu este nici măcar juridic solid. În ceea ce priveşte faptele este o glumă. El nu va supravieţui unei contestări la tribunal”, a declarat unul dintre ei, Joe Tacopina, la ABC News.

”Cred că un judecător drept va recunoaşte probabil că ceva nu funcţionează în mod fundamental, că trecem Rubiconul cu această persecuţie politică”, a subliniat alt avocat al lui Donald Trump, James Trusty, la Fox News.

”Iar din fericire eu suspectez că inculparea va fi juridic fragilă şi se va prezenta oportunitatea ca un judecător să facă ceea ce este drept”, a declarat el.

Până atunci, fostul preşedinte ”se pregăteşte de bătălie”, a anunţat Joe Tacopina.

Cei doi avocaţi au mai subliniat că Donald Trump, care vrea să se întoarcă la Casa Albă după ce a fost înfrânt în alegerile prezidenţiale din 2020, este vizat din motive politice.

”Dacă nu ar fi candidat la preşedinţie, nu ar fi fost inculpat”, a dat asigurări la CNN Joe Tacopina.

Miliardarul ar urma, potrivit presei americane, să plece de la reşedinţa sa din Florida luni, pentru a se duce la New York.

El urmează să se prezinte la un tribunal, la Manhattan, pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile formulate împotriva sa.

”Este un abuz de putere absolut”, a denunţat Joe Tacopina.

”El este tare (badass, în engleză) şi unul care va fi pregătit pentru această bătălie”, a subliniat el la ABC News.

Donald Trump a anunţat vineri că a strâns patru milioane de dolari în 24 de ore după pentru campania sa, după ce a fost inciulpat.

Convocarea de marţi urmează să conducă la un ritual fără precedent în cazul unui fost şef de stat - miliardarul urmează să-şi spună numele, vârsta, profesia, să fie amprentat şi forografiat, care orice inculpat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.