Donald Trump a anunţat joi că nu vrea să participe la o dezbatere în format virtual cu adversarul său democrat Joe Biden, răspunzând astfel unei noi reguli stabilite de către Comisia independentă însărcinată cu organizarea dezbaterilor prezidenţiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu nu voi participa la o dezbatere virtuală”, a declarat preşedintele republican în exerciţiu la postul Fox Business.

”Nu este acceptabil”, a apreciat el.

Comisia organizatoare a anunţat joi că viitoarea dezbatere urmează să aibă loc aşa cum s-a stabilit la 15 octombrie, dar că cei doi candidaţi este necesar să se afle în locuri separate, după ce Trump s-a îmbolnăvit de covid-19.

”Cei doi candidaţi vor participa (la dezbatere) din locuri separate, la distanţă”, iar moderatorul şi un grup de americani selectaţi să-i intervieveze pe candidaţi se vor afla la Miami, în Florida, a anunţat joi , într-un comunicat Comisia.

La doar câteva minute după acest anunţ, actualul locatar al Casei Albe a dat asigurări că ”nu va participa” la această dezbatere virtuală.

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, testat pozitiv cu covid-19 săptămâna trecută şi apoi spitalizat trei zile la Spitalul Militar Walter Reed, la Washington, a anunţat că abia aşteaptă această a doua dezbatere.

Mai prudent, Joe Biden, în vârstă de 74 de ani, a declarat că dezbaterea ar trebui anulată dacă miliardarul este încă bolnav la data programată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.