Preşedintele american Donald Trump a ameninţat sâmbătă să sisteze finanţarea federală de care beneficiază asigurătorii, în cazul în care Congresul nu adoptă o nouă lege care să abroge reforma sistemului medical impusă de Barack Obama, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj publicat pe Twitter sâmbătă, preşedintele american a avertizat: “Dacă o nouă lege a sănătăţii nu este aprobată rapid, ajutoarele financiare pentru companiile de asigurare, iar asistenţa financiară pentru membrii Congresului va înceta foarte repede!”

Prima parte a tweetului său pare să vizeze cei aproximativ opt miliarde de dolari, subvenţii virate de statul federal asiguratorilor pentru a scădea preţul asigurărilor de medicale pentru familii cu venituri scăzute.

A doua parte se referă, aparent, la cotizaţiile virate de stat pentru mecanismul specific de asigurare care a fost implementat pentru aleşi şi personalul Congresului, în urma reformei Obama din 2010.

Anunţul lui Trump vine în condiţiile în care Senatul a respins în noaptea de joi spre vineri un text menit să abroge Obamacare. Trei senatori republicani – John McCain, Susan Collins şi Lisa Murkowski – şi-au alăturat vocile democraţilor pentru a respinge textul, cu 51 de voturi împotriva şi 49 pentru.

Oprirea subvenţiilor federale ar putea determina asiguratorii să îşi crească semnificativ tarifele. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.