Donald Trump sugerează miercuri, pe reţeaua sa de socializare, Truth Social, că poliţia federală (FBI) ar fi ”plasat” probe împotriva sa şi se înfurie din cauză că nimeni nu se poate apropia de locurile perchiziţionate în domiciliul său din Florida luni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”FBI şi ceilalţi agenţi ai Guvernului federal nu au lăsat pe nimeni, nici măcar pe avocaţii mei, să se apropie de zonele percheziţionate şi examinate în cursul percheziţiei la Mar-a-Lago” se plânge miliardarul pe Truth Social.

”Ei au cerut la toată lumea să părăsească locul. Voiau să fie singuri, fără martori care să vadă ce făceau, luau sau, ceea ce nu sper eu, «plasau»”, acuză fostul şef de stat, fără să prezinte dovezi prin care să-şi susţină acuzaţiile.

”De ce au insistat ei puternic ca nimeni să nu-i obseve şi au dat toată lumea afară?”, insistă Donald Trump.

Luni seara, FBI a efectuat o percheziţie spectaculoasă la reşedinţa miliardarului din Florida, provocând un val de indignare în rândul conservatorilor.

Niciun alt fost locatar al Casei Albe nu a mai fost îngrijorat de justiţie în acest fel.

Această percheziţie a poliţiei federale are, oare, legătură cu numeroasele cutii pe care Donald Trump le-a luat cu el atunci când a plecat de la Casa Albă, în ianuarie 2021?

Are ea, oare, legătură cu ancheta cu privire la luarea cu asalt a Capitoliului?

Priveşte ea, oare, mai degrabă presupuse fraude financiare de care este acuzată Trump Organization la New York?

Nici Departamentul Justiţiei şi nici FBI nu au comentat, păstrând o tăcere totală.

Donald Trump - care flirtează cu ideea unei noi candidaturi la fotoliul de la Casa Albă în 2024 şi care-şi clamează nevinovăţia în toate aceste dosare - pretinde că este vizat într-o vânătoare de vrăjitoare şi denunţă o ”persecuţie politică”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.