Preşedintele american Donald Trump a demisionat din Trump Organization, în timp ce fiii săi, Don Jr. şi Eric, se vor ocupa de afacere, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A demisionat din companie, aşa cum a spus că va face înainte de a fi învestit în funcţie. Don şi Eric se ocupă în totalitate de companie”, le-a spus Spicer reporterilor la un briefing de presă.

Având în vedere amploarea conflictelor dintre vastele afaceri ale lui Trump şi interesele Statelor Unite, magnatul a promis în campanie să le elimine prin ruperea legăturilor cu compania sa, dar nu a prezentat un plan credibil în acest sens.

Singura sugestie pe care a făcut-o înainte de învestire  - înfiinţarea unui trust special, în care beneficiarii să nu aibă informaţii despre active, condus de copii săi - nu ar elimina aceste conflicte, având în vedere că banii generaţi vor ajunge tot la familia sa.

The Trump Organization (anterior Elizabeth Trump & Son) este un conglomerat american privat, cu sediul în Trump Tower din Manhattan, New York. Organizaţia deţine afacerile, parteneriatele de business şi investiţiile magnatului Donald Trump.

Organizaţia Trump operează în mai multe domenii – afaceri imobiliare, investiţii, tranzacţii bursiere, vânzări, marketing şi management imobiliar, construcţii, divertisment, cărţi şi edituri, mass-media, agenţii de modelling, jocuri video, alimente şi băuturi, rezervări turistice, linii aeriene şi concursuri de frumuseţe. Compania deţine, administrează, investeşte şi dezvoltă complexuri imobiliare, hoteluri, clădiri rezidenţiale şi terenuri de golf.

Organizaţia Trump are 515 filiale şi entităţi, dintre care 264 poartă numele Trump şi alte 54 poartă iniţialele magnatului american. The Trump Organization comercializează, de asemenea, articole vestimentare, aparate de fitness, bijuterii şi accesorii, mobilă, produse de iluminat, obiecte pentru baie, obiecte pentru bucătărie şi grădină, lenjerii de pat, parfumuri, dar şi fripturi, batoane de ciocolată şi sticle cu apă de izvor.

În pofida declaraţiilor sale naţionaliste, multe dintre produsele fabricate sau promovate de The Trump Organization sunt create în afara Statelor Unite. Donald Trump a jurat că nu va mai mânca niciodată biscuiţi Oreo, după ce grupul Nabisco a mutat unele dintre fabricile sale în Mexic, însă organizaţia pe care o conduce fabrică produse – vândute pe piaţa americană – în 12 ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.