Preşedintele american Donald Trump a comparat un spital din Londra cu o „zonă de război”, fără să numească facilitatea, declarând că deşi există legi stricte privind armele de foc în Marea Britanie, la spital ajung numeroase victime ale atacurilor cu cuţite, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţiile au fost făcute de Trump în timpul unui discurs susţinut la convenţia Asociaţiei Naţionale a Armelor de Foc din Dallas.

„Ei nu au arme. Au cuţite şi este sânge pe jos peste tot la acest spital. Se spune că este la fel de rău ca într-un spital dintr-o zonă de război ... cuţite, cuţite, cuţite. Londra nu a fost obişnuită cu aşa ceva. Acum se obişnuiesc. Este destul de dur”, a afirmat Trump.

Nu este clar la ce spital se referă preşedintele american, dar BBC a informat că un chirurg de la Spitalul Roial din Londra a declarat recent că colegii săi medici au comparat unitatea medicală cu un spital dintr-o zonă de război din Afganistan.

În timpul discursului, Trump a vorbit şi despre Chicago, susţinând că deşi există legi mai stricte privind armele de foc, oraşul se confruntă cu o problemă a atacurilor armate.

„Cu toţii ştim ce se întâmplă în Chicago, dar Chicago are cele mai dure legi privind armele – sunt atât de dure, dar ştiţi ce se întâmplă”, a declarat Trump.
El a întrebat de asemenea, în aceeaşi logică, dacă ar trebui interzise şi camionetele şi maşinile folosite în atacurile teroriste.

Preşedintele a criticat, de asemenea, locul în care se află noul sediu al ambasadei americane la Londra, care s-a mutat din centrul oraşului într-o zonă din sud.

„Am avut cel mai bun sediu din Londra. Acum avem o ambasadă intr-un loc jalnic”, a afirmat Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.