Preşedintele Donald Trump a anunţat o interdicţie de 60 de zile pentru imigranţii care caută să trăiască şi să muncească permanent în Statele Unite şi a spus că poate extinde această măsură în funcţie de efectele pe care pandemia le va avea asupra economiei, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a spus despre ordinul executiv, anunţat marţi dimineaţă, că reprezintă un efort pentru a proteja muncitorii americani de concurenţa reprezentată de străini. Ordinul urmează să fie semnat miercuri.

El a spus că acesta va fi aplicat doar în cazul celor care vor să obţină permis de rezidenţă, şi nu muncitorilor temporari.

Prin suspendarea imigraţiei, vor fi favorizaţi americanii fără locuri de muncă, ei vor fi „primii la rând pentru slujbe atunci când America va fi redeschisă”, a spus Trump marţi. „Ar fi greşit şi nedrept pentru americanii disponibilizaţii din cauza coronavirusului să fie înlocuiţi de forţă de muncă din străinătate. Trebuie mai întâi să avem grijă de muncitorul american”.

„Pauza”, a spus el, va fi în vigoare timp de 60 de zile, după care va analiza dacă este nevoie de prelungirea ei.

Preşedintele a adăugat că această decizie va ajuta şi la conservarea resurselor medicale pentru cetăţenii americani.

Anul trecut, aproximativ 1 milion de oameni au primit permise de şedere în SUA.

De la izbucnirea crizei sanitare provocate de Covid-19, în Statele Unite - cu o populaţie de 310 milioane de locuitori - au fost înregistrate peste 823.000 de cazuri de îmbolnăvire şi 45.000 de decese, potrivit Johns Hopkins University. Au fost testate peste 4 milioane de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.