Membri ai forţei de elită antiteroriste germane se îndreptau vineri noapte către scena atacului sângeros de la Munchen, unde bilanţul morţilor a ajuns la 11, relatează The Associated Pres.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un oficial în domeniul securităţii a declarat sub protecţia anonimatului pentru The Associated Press că 30 de membri ai unităţii pentru operaţiuni speciale GSG9 au aterizat la Munchen.

Bilanţul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma atacului armat de la Munchen a ajuns la 11 morţi, spun medici citaţi de cotidianul italian La Repubblica. De asemenea, mai multe persoane au fost rănite.

Poliţia din Munchen, care suspectează un "act terorist", caută în continuare "până la trei" presupuşi atacatori, înarmaţi cu puşti, până în prezent nefiind reţinut niciun suspect.

Totodată, Poliţia i-a îndemnat pe locuitori să rămână în case şi a rugat utilizatorii de internet, printr-un mesaj pe Twitter, să nu publice pe reţelele de socializare imagini cu operaţiunile în curs după atac. Utilizatorii de internet s-au mobilizat şi au decis să publice în schimb fotografii cu animale. Ofiţerii speră ca astfel teroriştii să nu afle din presă unde acţionează ofiţerii şi să poată să se ascundă..

Facebook a creat o aplicaţie pentru verificarea securităţii, în patru limbi - germană, engleză, franceză şi turcă.

Întreaga regiune bavareză a fost plasată în stare de alertă vineri seara, unde au fost mobilizate toate "mijloacele disponibile", potrivit Poliţiei din Munchen, iar oraşul era survolat de elicoptere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.