Treisprezece presupuşi membri ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) au fost arestaţi miercuri la Adana, în sudul Turciei, acuzaţi că plănuiau atacuri vizând clădiri din oraş - inclusiv Consultul Statelor Unite, potrivit agenţiei proguvernamentale Anadolu, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspecţii au fost arestaţi miercuri dimineaţa, în cadrul unei serii de descinderi simultane, în forţă, la locuinţele acestora, potrivit agenţiei turce.

Doisprezece dintre suspecţi sunt sirieni, precizează Anadolu.

Aceste percheziţii au loc la doar câteva zile după ce poliţia din oraşul Samsun, pe coasta Mării Negre, a reţinut patru irakieni, presupuşi membri SI, în cadrul unei anchete cu privire la un posibil complot vizând Ambasada Statelor Unite de la Ankara, care a condus la închiderea reprezentanţei.

Turcia a fost însângerată de o serie de atentate teroriste în 2015 şi 2016, revendicate sau atribuite SI sau rebelilor kurzi.

Ambasada americană urma ”să opereze normal” de miercuri, după ce a asigurat marţi servicii limitate, a anunţat un purtător de cuvânt al misiunii, David Gainer.

Poliţia a adoptat măsuri de securitate extrem de dure, percheziţionând pietoni la intrarea pe strada pe care se află sediul ambasadei.

În 2013, un atacator sinucigaş a detonat un dispozitiv exploziv în faţa ambasadei, omorându-se pe el şi un paznic turc al misiunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.