Trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 22 de ani, au murit, iar mai mulţi alţii au fost răniţi, marţi, într-un incendiu, într-un apartament, în sudul Spaniei, care ar putea să fi fost cauzat de o sobă defectă, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit serviciilor de urgenţă, incendiul a izbucnit marţi, cu puţin înainte de ora locală 8.00 (9.00, ora României), în acest apartament situat într-un imobil de trei etaje, în centrul oraşului Huelva, cu aproximativ 140.000 de locuitori, în Andaluzia, situat în apropiere de frontiera cu Portugalia.

Potrivit Poliţiei din Huelva, cele trei victime au murit la spital, după ce au fost preluate de către pompieri.

Este vorba despre ”două femei şi un bărbat” cu vârste cuprinse între ”20 şi 22 de ani”, care studiau la Universitatea din Huelva, a declarat AFP un purtător de cuvânt al poliţiei.

În afară de cele trei persoane decedate, alte aproximativ zece persoane au fost intoxicate după ce au inhalat fum, potrivit Guvernului regional al Andalusiei.

Trei dintre cele zece persoane intoxicate cu fum au fost spitalizate, a anunţat într-un comunicat Guvernul regioanl andaluz.

Este vorba despre ”tineri care profitau de un moment de petrecere”, după ce şi-au terminat examenele, a dat asigurări jurnaliştilor primarul din Huelva, Gabriel Cruz.

Primarul a deplâns p ”imensă tragedie”.

Potrivit poliţiei, incendiul ar fi putut să fie provocat de o sobă defectă, instalată în salonul acestui apartament cu patru camere, în care au fost instalate mai multe saltele, pentru a găzdui persoane în trecere.

”Ar putea într-adevăr să fie cauza incendiului”, a subliniat, la rândul său, primarul din Huelva, care a îndemnat la ”prudenţă” şi a subliniat că motivul incendiului face în continuare obiectul unor ”investigaţii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.