O rachetă rusă a lovit peste noapte oraşul Ciuhuiiv, din regiunea Harkov (nord-estul Ucrainei), atac soldat cu moartea a trei persoane, inclusiv a unei femei de 70 de ani, şi rănirea altor trei, a declarat sâmbătă guvernatorul regional Oleg Sinehubov, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a avariat o clădire rezidenţială cu două etaje, o şcoală şi un magazin, iar salvatorii sunt la faţa locului, au anunţat guvernatorul regional Oleh Sinehubov şi poliţia.

Un oficial al poliţiei regionale a declarat că Rusia a tras patru rachete în oraşul din apropierea oraşului din vest, Belgorod, în jurul orei locale 03.30.

Rusia, care a invadat Ucraina pe 24 februarie, neagă că a vizat civili în timpul aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării a declarat, vineri, că doar 30% dintre atacurile ruseşti au lovit ţinte militare, restul vizează clădiri civile.

Declaraţia nu a putut fi verificată din surse independente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.