Autorităţile ruse au arestat duminică trei persoane în Republica Daghestan (Caucaz), acuzate de faptul că au vrut să pregătească atentate, la zece zile de la un atac la o sală de concert, Crocus City Hall, lângă Moscova, soldat cu 144 de morţi, revendicat de Statul Islamic (SI), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trei bandiţi care prevedeau să comită o serie de crime teroriste au fost arestaţi”, anunţă într-un comunicat Comitetul Naţional rus Antiterorist.

Comitetul precizează că aceste arestări au avut loc în cursul unei operaţiuni în oraşul Mahacikala, capitala Daghestanului, şi în oraşul Kaspiisk, situat la zece kilometri de Mahacikala.

Potrivit unei surse anonime din domeniul securităţii, citată de agenţia publică rusă de presă RIA Novosti, doi suspecţi au fost ”blocaţi” în apartamentul lor, la Kaspiisk, după care au fost arestaţi.

”O armă automată şi muniţie, dar şi un dispozitiv exploziv improvizat gata să fie folosit au fost găsite în timpul percheziţiei locurilor arestărilor”, anunţă Comitetul antierorist, care precizează că operaţiunea nu s-a soldat cu victime.

Acest anunţ intervine la mai bine de o săptămână de la atentatul de la sala de concert Crocus City Hall, la periferia capitalei ruse, soldat cu 144 de morţi şi 551 de răniţi, revendicat de orgabizaţia jihadistă Statul Islamic (SI), dar în care autorităţile ruse dau asigurări că văd o pistă ucraineană.

În total, 12 persoane au fost arestate după acest masacru, inclusiv patru presupuşi autori, originari din Tadjikistan, o fostă republică sovietică din Asia centrală în care SI este activ.

Vineri seara, Serviciile ruse de securitate (FSB) au anunţat că au arestat trei ”cetăţeni dintr-o ţară din Asia Centrală” care plănuiau un atentat cu bombă în sud-vestul Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.