Trei persoane au fost ucise, iar alte şapte rănite într-un atac cu dronă, în noaptea de marţi spre miercuri, în regiunea Kiev, anunţă Administraţia Militară regională, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Către ora locală 7.00 (şi ora României). ”trei persoane au fost ucise, două pesoane au fost rănite, iar o persoană a fost salvată”, a anunţat într-o postare pe Telegram Serviciul de Stat pentru Ssituaţii de Urgenţă (DSNS).

Alte ”patru persoane se află probabil sub dărâmături”, potrivit aceleiaşi surse.

”O instalaţie civilă a fost avariată în urma atacului nocturn cu drone în regiunea Kiev”, care a provocat un incendiu, precizează administraţia.

Atacul a atins Liceul din Rjîşciv, un oraş situat la aproximativ 80 de kilometri sud de Kiev, precizează DSNS, care publică imagini cu imobilul puternic avariat.

Atacul a ”distrus parţial” două etaje ale două reşedinţe ale liceului şi o clădire în care se studia, potrivit aceleiaţi surse.

Incendiul, care a cuprins o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, a fost stins înainte de ora locală 7.00, potrivit DSNS.

În paralel, Rusia a atacat Ucraina cu drone de luptă de fabricaţie iraniană de tip Shahed-136/131, în noaptea de marţi spre miercuri, au anunţat Forţele Aeriene ucrainene.

În total, 21 de drone au fost lansate din regiunea Briansk, situată la nord de Ucraina.

În total 16 dintre aceste aparate au fost donborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, precizează într-o postare pe Telegram Forţele Aeriene ucrainene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.