Trei militari ucraineni au fost ucişi în explozia unei mine, în estul separatist al Ucrainei, devastat de război, în care violenţele par să se intensifice, în pofida unui armistiţiu încheiat anul trecut, a anunţat armata ucraineană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mina a explodat în apropierea satului Novolungansk, la aproximativ 50 de kilometri de fieful separatist Doneţk, a precizat duminică, într-un comunicat, armata ucraineană.

Doi militari ucraineni au fost ucişi în confruntări cu combatanţi separatişti vineri.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a efectuat joi o vizită pe linia frontului, însoţit de diplomaţi occidentali, a denunţat o relansare a violenţelor de către separatişti, susţinuţi de Moscova.

”Numărul atacurilor rebelilor a crescut în ultima perioadă”, a denunţat el, apreciind că aceste ”provocări” sunt ”organizate” de către ”ucigaşi profesionişti” trimişi special pe linia frontului.

”Separatiştii vor să facă armistiţiul să eşueze, însă noi nu vom permite acest lucru”, a avertizat el.

Această nouă intensificare a violenţelor a avut loc în contextul marcării a şase ani de la acordurile de la Minsk, la 12 februarie 2015, mediate de Franţa şi Germania, care au condus la o scădere a nivelului ostilităţilor.

Războiul din estul Ucrainei a început în 2014, după instalarea la putere a prooccidentalilor la Kiev, urmată de anexarea Crimeei de către Rusia. Kievul şi Occidentul acuză faptul că separatiştii sunt susţinuţi militar şi financiar de Rusia, acuzaţii pe care Moscova le dezminte.

Acest război s-a soldat cu peste 13.000 de morţi şi 1,5 milioane de deplasaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.