Trei migranţi nigerieni au agresat personalul unui spital militar din centrul Romei, în care au fost internaţi, după ce au aflat că au rezultate pozitive la teste de noul coronavirus, deplânge Ministerul italian al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Agresiunile care au avut loc la Spitalul Militar sunt un fapt grav şi inadmisibil”, a reacţionat sâmbătă ministrul italian al Apărării Lorenzo Guerini, salutând intervenţia rapidă a personalului instituţiei transformat în centru specializat în covid-19.

Incidentul a fost exploatat imediat de liderul Ligii (extremă dreapta) Matteo Salvini, fost ministru de Interne, care a evocat ”muşcături şi lovituri” ale migranţilor şi care a apreciat că Guvernul italian ”neagă urgenţa chestiunii migratorii” şi ”pune în pericol Italia”.

Transferaţi la Spitalul Celio din centrul de primire a străinilor din sudul Romei în care se aflau, un bărbat şi două femei nigeriene au reacţionat în mod violent, vineri seara, la anunţarea faptului că testele de covd-19 le sunt pozitive, potrivit agenţiilor italiene de presă Agi şi Ansa.

După ce au văzut un tânăr din Banladesh ieşind liber din spital, în urma unui test de covid-19 negativ, migranţii au încercat să fugă, însă au fost opriţi de personalul medical şi militari.

Cei trei nigerieni au fost acuzaţi de ultraj, opunere de rezistenţă şi de loviri şi răniri ale personalului din serviciul public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.