Trei cetăţeni turci se află printre cele nouă persoane ucise vineri seară în atacul de la Munchen, a anunţat sâmbătă şeful diplomaţiei turce, scrie Reuters, iar preşedintele kosovar anunţă moartea a trei etnici albanezi în această dramă, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a identificat, sâmbătă, într-un interviu pentru postul local NTV, cele trei victime ale atacului armat comis de un tânăr în vârstă de 18 ani, cu dublă cetăţenie, germană şi iraniană, la un mall aglomerat din oraşul bavarez.

Doi adolescenţi şi o femeie dintre cele nouă victime sunt cetăţeni turci, a spus ministrul turc.

Şeful poliţiei din Munchen, a declarat că şapte dintre victime sunt adolescenţi.

Un bărbat în vârstă de 20 de ani şi o femeie în vârstă de 45 de ani au fost, de asemenea, ucişi în atac.

Toţi erau locuitori ai Munchenului, a precizat sursa citată.

În Germania locuieşte o importantă minoritate turcă.

Pe de altă parte, lideri kosovari au anunţat că trei dintre victimele de la Munchen sunt etnici albanezi - două femei şi un bărbat, relatează The Associated Press.

Preşedintele Hashim Thaci a scris sâmbătă pe pagina sa de Facebook că moartea celor trei etnici albanezi este "şocantă".

Kosovo susţine Germania, "denunţă şi luptă" alături de germani "împotriva oricărei forme de terorism".

Preşedintele Parlamentului kosovar Kadri Veseli a declarat, la rândul său, că "asemenea atacuri îngrozitoare nu pot (să ne schimbe) şi nu ne vor schimba valorile şi modul de viaţă comune".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.