Guvernul britanic dă asigurări că nu va restrânge deplasările în Londra sau la ieşirea din capitală, în care pandemia noului coronavirus se răspândeşte rapid, dezminţind zvonuri în acest sens, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu avem niciun proiect de închidere a reţelei de transport din Londra”, a anunţat un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson.

”Nu există vreo perspectivă a vreunei restricţii, indiferent că este vorba despre deplasările înăuntrul sau în afara Londrei”, a adăugat el.

El a denunţat articole de presă în care se evocă o plasare în carantină iminentă a Londrei, apreciind că acestea ”îngrijorează în mod inutil oamenii”.

Regia transporturilor publice londoneze - Transport for London (TfL) - a anunţat, la rândul său, că ar putea închide ”până la noi ordine” până la 40 de staţii de metrou în capitală, în urma recomandărilor Guvernului britanic, în vederea evitării oricărei deplasări neesenţiale în plină pandemie.

Serviciul de noapte care există pe anumite linii a fost închis vineri şi sâmbătă, iar deservirea cu autobuze urmează să fie redusă.

TfL a îndemnat publicul să nu folosească transportul în comun în ”călătorii neesenţiale”, pentru a permite ”un serviciu sigur şi fiabil” personalului indispensabil în lupta împotriva pandemiei covid-19.

”Oamenii nu ar trebui să se deplaseze (...), doar dacă nu este cu adevărat necesar”, a comentat, citat într-un comunicat, primarul Londrei Sadiq Khan.

După ce a sfătuit împotriva oricărui contact sau deplasare nesenţiale şi a decis să închidă şcolile de vineri seara, Guvernul britanic nu a exclus alte măsuri, într-o încercare de a îndigui epidemia, mai ales la Londra, unde virusul se răspândeşte mai rapid decât în restul ţării.

Executivul prezintă joi, în Camera Comunelor, un proiect de lege de urgenţă care acordă autorităţilor puteri extraordinare pe o perioadă de până la doi ani - precum arestarea sau izolarea unor pesoane în vederea protejării sănătăţii publice.

Ministerul Apărării a anunţat că urmează să plaseze 20,000 de militari în alertă, care să le vină în ajutor în forţă serviciilor publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.