Parchetul General al Rusiei a încadrat luni grupul anticorupţie Transparency International, cu sediul în Germania, la categoria "organizaţie indezirabilă", anunţă agenţia TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a constatat că activităţile acestei organizaţii depăşesc în mod clar scopurile şi obiectivele declarate", se arată într-un comunicat al Parchetului General rus. "Acţionând în mod oficial ca o organizaţie care luptă împotriva corupţiei în întreaga lume, aceasta intervine în afacerile interne ale Federaţiei Ruse, ceea ce reprezintă o ameninţare la adresa fundamentelor ordinii constituţionale şi a securităţii Federaţiei Ruse", precizează instituţia.

Eticheta "indezirabil" a fost aplicată în cazul a zeci de grupuri străine, de când Rusia a început să folosească această clasificare, în 2015, şi adesea serveşte ca un pas premergător pentru ca Ministerul Justiţiei să interzică o organizaţie în mod direct.

De altfel, agenţia TASS precizează că informaţiile privind această decizie au fost trimise Ministerului rus al Justiţiei pentru a fi incluse în lista organizaţiilor neguvernamentale străine şi internaţionale ale căror activităţi sunt recunoscute ca fiind indezirabile în Federaţia Rusă.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.