Căpitanul Tom Moore, în vârstă de 100 de ani, care a strâns peste 33 de milioane de lire sterline pentru sistemul sanitar britanic, este în spital, el fiind testat pozitiv cu coronavirus, a anunţat fiica sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moore a fost internat în spitalul Bedford, duminică, după ce a acuzat probleme respiratorii. În ultimele săptămâni, căpitanul a fost tratat pentru pneumonie şi recent el a fost testat pozitiv cu Covid-19.

“El a fost acasă împreună cu coi până astăzi, când a avut nevoie de ajutor suplimentar pentru a respira mai uşor. Este tratat într-un salon, nu este la terapie intensivă”, a notat pe Twitter fiica bătrânului, Hannah.

Tom Moore, veteran britanic din Al Doilea Război Mondial, a atras atenţia întregii lumi cu iniţiativa sa de a strânge 1.000 de lire sterline pentru NHS făcând o sută de ture de grădină până ce urma să împlinească 100 de ani. În cele din urmă el a strâns peste 33 de milioane de lire sterline pentru Serviciul Naţional de Sănătate (NHS).

În iulie 2020, regina Elizabeth II i-a acordat lui Moore titlul de cavaler, recunoscându-i astfel meritele pentru că a ridicat moralul conaţionalilor lui în timpul perioadei de izolare şi a strâns suma record în sprijinul lucrătorilor sanitari britanici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.