O persoană necunoscută a tras focuri de armă asupra forţelor antirevoltă care păzeau sediul Partidului Socialist grec (Pasok, opoziţie), în centrul Atenei, luni seara, fără să rănească pe cineva, a anunţat poliţia , relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O anchetă cu privire la acest atac, care a avut loc la o oră animată, a fost încredinţată brigăzii antiteroriste elene, în contextul în care acţiuni de acest tip vizează sporadic ţinte politice sau economice în Grecia, imputate mişcării extremiste locale antisistem.

Un poliţist a declarat că a văzut un bărbat ţintind în direcţia sa, că a avut timpul să dea alarma şi să se adăpostească înainte de tiruri.

Poliţia a izolat zona şi a găsit trei cartuşe. Unul dintre tiruri a spart geamul unui magazin din apropiere, potrivit aceleiaşi  surse.

Atacul a avut loc în timp ce numeroase cadre din partid de aflau în clădire, înaintea unei dezbateri televizate între candidaţi la conducerea Pasok, aflat în pline alegeri primare.

Acest partid, care s-a aflat la putere timp de decenii în Grecia, este în prezent a treia forţă parlamentară elenă, după ce a fost afectat dur în urma crizei datoriei din 2010.

Sediul Pasok, situat în cartierul conterstatar Exarchia a mai fost vizat de tiruri în trecut şi este frecvent ţinta unor atacuri ci cocteiluri Molotov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.