Sute de tibetani au participat în weekend, la Dharmsala, un oraş în nordul Indiei, la alegeri simbolice în vederea desemnării unui nou şef al Guvernului în exil, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actualul premier, Lobsang Sangay, cedează postul după două mandate de cinci ani.

Mesajul său este clar. ”Tibetul se află sub ocupaţie, însă tibetanii în exil sunt liberi. Iar atunci când nu se dă ocazia, noi preferăm democraţia regimului autoritarist”, a subliniat el.

Guvernul în exil a fost înfiinţat în 1959, în urma unei reprimări chineze sângeroase, care a determinat mii de tibetani să fugă împreună cu liderul lor spiritual, Dalai Lama.

Dalai Lama, în vârstă de 85 de ani, a renunţat la funcţiile sale politice în urmnă cu zece ani şi i-a transferat autoritatea unui ales.

Guvernul tibetan în exil nu este recunoscut de nicio ţară, însă Dalai Lama continuă să încarneze, în ochii Occidentului, cauza tibetanilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.