Prim-ministrul britanic, Theresa May, a făcut apel miercuri la colegii săi din Partidul Conservator să strângă rândurile şi să se unească, susţinând planul ei de a părăsi Uniunea Europeană. May a spus că dacă vor rezista, ea ar putea obţine un acord "care va fi favorabil Marii Britanii”, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultima zi a conferinţei Partidului Conservator, May a încercat să răspundă îngrijorărilor conservatorilor, care consideră că partidul nu are o direcţie clară privind Brexitul.

"Dacă vom merge fiecare în direcţii diferite, urmărind propria viziune despre Brexitul perfect, vom risca să nu mai avem niciun Brexit”, a declarat premierul britanic, făcând referire la unii parlamentari care şi-au publicat propriile alternative la planul lui May privind Brexitul.

"Mai există un motiv pentru care trebuie să ne unim - am ajuns la cea mai grea parte a negocierilor (...) Ce propunem noi este foarte dificil pentru Uniunea Europeană. Dar dacă rămânem uniţi şi rezistăm, ştiu că vom ajunge la un acord favorabil Marii Britanii”, a afirmat May.

Prim-ministrul britanic a vorbit şi despre Partidul Laburist, declarând că politicile acestuia, precum naţionalizarea poştei şi liniilor ferate, ar însemna taxe mai mari şi ar îndepărta companiile private.

Referitor la criticile din partea fostului ministru de Externe Boris Johnson, care a cerut conservatorilor să nu accepte planul lui May privind Brexitul, ea a declarat: "Nu este surprinzător că am avut parte de păreri diferite exprimate în această săptămână. Dar treaba mea ca prim-ministru este să fac ce cred că este în interesul naţional. Iar acest lucru înseamnă două lucruri. În primul rând, să respect rezultatul referendumului şi, în al doilea rând, să ajung la o relaţie bună de securitate şi comerţ cu vecinii noştri după ce vom fi plecat”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.