Premierul britanic Theresa May ar trebui să stabilească data în care îşi va prezenta demisia, săptămâna viitoare, când se va întâlni cu liderii unui grup influent al parlamentarilor conservatori, a declarat Graham Brady, şeful acestui grup, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brady, şeful Comitetului 1922, cel care ia deciziile importante cu privire la liderii partidului, a declarat pentru BBC Radio că i s-a cerut lui May să ofere „claritate” la întâlnirea de miercuri.

„Ar fi ciudat să nu se încheie totul şi să nu ştim când va părăsi postul”, a declarat Brady.

May, cea care a ajuns la putere în haosul care a urmat după referendumul privind Brexitul, a promis că îşi va da demisia dacă parlamentarii îi vor susţine acordul la care a ajuns cu UE pentru a părăsi blocul european.

Însă acordul ei a fost respins de trei ori de parlament, ea fiind învinsă de parlamentari din propriul partid care doresc o despărţire mai strictă de UE şi de cei care doresc un nou referendum pentru a anula Brexitul.

Brady, şeful grupului care gestionează concursurile pentru conducerea partidului, a declarat că el consideră că May nu s-a arătat doritoare de a stabili o dată din cauza impactului pe care acest lucru l-ar avea asupra unui nou vot al parlamentului cu privire la Brexit.

„Cred că reticenţa ţine de îngrijorarea că dacă ar promite să plece la o anumită dată, ar însemna că este mai puţin probabil ca ea să obţină susţinerea parlamentului pentru acord”, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.