Marea Britanie nu va organiza un referendum pentru acordul final privind Brexitul şi nici nu va amâna data ieşirii din blocul european, a declarat prim-ministrul britanic Theresa May, după ce doi miniştri din guvernul ei şi-au dat demisia, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

May a declarat că Marea Britanie nu va căuta să extindă Articolul 50, cel care prevede intenţia de a părăsi Uniunea Europeană şi că poporul britanic doreşte ca guvernul să ducă la capăt Brexitul în loc să voteze din nou pentru un acord.

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană pe 29 martie 2019, dar planul final al lui May pentru relaţia post-Brexit a fost întâmpinat cu opoziţie de unii miniştri, David Davis, ministrul pentru Brexit şi Boris Johnson, ministrul de Externe, demisionând.

Întrebată despre faptul că ar putea fi contestată la conducerea guvernului, ea a zâmbit şi a afirmat: „Bună încercare, dar duc mai departe jobul de a livra ceea ce îşi doreşte poporul britanic”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.