Un viitor raport - întocmit de către un procuror special american - critică gestiunea documentelor clasate confidenţiale a preşedintelui Joe Biden şi a colaboratorilor acestuia, însă nu recomandă urmăriri penale, dezvăluie The Washington Post (WP), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest raport foarte aşteptat al procurorului special Robert Hur urmează să fie publicat în zilele următoare, dezvăluie cotidianul american.

Robert Hur a fost numit de către secretarul Justiţiei Merrick Garland anul trecut, după ce documente clasate ”top secret” datând din perioada în care Joe Biden era vicepreşedinte al lui Barack Obama au fost găsite în 2022 în reşedinţa democratului din Delaware şi într-unul dintre fostele birouri ale acestuia.

Fostul preşedinte repiblican Donald Trump, ultrafavoritul dreptei în alegerile primare republicane şi care urmează să-l înfrunte pe Joe Biden în alegerile prezidenţiale prevăzute la 5 noiembrie, este vizat de urmăriri penale privind gestionarea unor documente confidenţiale.

Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, a pledat nevinovat.

El a fost inculpat la nivel federal de către alt procuror special, Jack Smith, care-l acuză de faptul că a pus în pericol securitatea naţională prin faptul că a păstrat documente privind domeniul nuclear, între altele, după ce a plecat de la Casa Albă.

Republicanul a păstrat aceste documente - între care se află dosare ale Pentagonului şi ale Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) - în reşedinţa sa Mar-a-Lago, în Florida.

Unele dontre aceste documente au fost văzute etalate pe jos, potrivit actului acuzării.

În cazul preşedintelui democrat, Casa Albă a pledat o ”greşeală” şi evocă documente luate ”din neatenţie”.

Potrivit The Washington Post, există diferenţe marcante între cele două anchete.

Ziarul scrie că numărul documentelor vizate în doarul Biden este mai mic de 20, iar că în dosarul Trump este vorba despre aproximativ 300 de documente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.