Declaraţiile lui Bernie Sanders, potrivit cărora este inacceptabil faptul că Bucureştiul are o viteză mai mare la internet decât majoritatea Statelor Unite a determinat ingineri IT să pună la punct un test nostim pentru testarea vitezei conexiunii online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Testul, disponibil la adresa “www.berniespeedtest.com”, măsoară viteza de internet a utilizatorului şi o compară cu cea medie din Bucureşti. În funcţie de rezultat, pagina unde poate fi făcut testul afişează mesaje nostime atribuite lui Bernie Sanders. Pentru viteze mari, mesajul este “Este inacceptabil de rapid!” sau “Este mai rapid decât ar fi corect”. Pe de altă parte, pentru conexiuni lente, mesajul afişat este “Ha, ha! Este exact ca în Statele Unite”.

Socialistul Bernie Sanders, candidat la nominalizarea Partidului Democrat la prezidenţiale, a reuşit să jignească un număr mare de români când a scris pe Twitter: “În ziua de astăzi, oamenii care locuiesc la Bucureşti, în România, au acces mult mai rapid la internet decât majoritatea Statelor Unite. Acest lucru este inacceptabil şi trebuie să se schimbe”.

 .Cei mai mulţi i-au răspuns ironic, ori s-au amuzat de afirmaţia acestuia, iar o agenţie de turism chiar i-a oferit lui Sanders bilete de avion pentru a vizita România.

New York Times scrie despre cum un român i-a propus lui Sanders, pe Twitter, să elimine viza pentru Statele Unite, pentru ca inginerii din România să rezolve problema internetului lent cu care se confruntă americanii de rând.

De asemenea, un alt utilizator i-a redactat prezidenţiabilului american un mesaj de campanie mai potrivit: „Să facem viteza internetului din America mare din nou. Invadaţi România!”.

Însă, alţi internauţi români s-au declarat ofensaţi de afirmaţia candidatului democrat, susţinând că Sanders simte că americanilor li se cuvine totul, ceea ce este o atitutine lipsită de respect din partea sa.

România se află pe a patra poziţie în clasamentul ţărilor după viteza la internet realizat de institutul Ookla. Mai mult, Bucureşti este oraşul din ţară cu cea mai mare viteză şi se află pe locul 14 în topul centrelor urbane al Ookla.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.